HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding

Op deze pagina vind je een overzicht van het nieuws van de gemeente Weststellingwerf. Weststellingwerf verspreidt ook iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. Hier kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

 • Weststellingwerf verwijdert verkiezingsreclame

  (05-03-2021)
  Griffioen

  Een politieke partij heeft in Noordwolde tegen de afspraken in verkiezingsstickers geplakt op lantaarnpalen en op verkiezingsborden aan lantaarnpalen. Ook zijn gemeentelijke eigendommen met posters en stickers beplakt. Vanaf vandaag verwijdert de gemeente Weststellingwerf de aangebrachte stickers en posters. Het is niet toegestaan om op deze manier in de openbare ruimte van Weststellingwerf verkiezingsreclame te maken.   

 • Inwoners Weststellingwerf besparen energie door acties gemeente

  (05-03-2021)
  Griffioen

  Gemeente Weststellingwerf organiseert verschillende acties om inwoners te stimuleren om energie te besparen. Zo lanceerde de gemeente in januari een actie voor woningeigenaren om gratis energiebesparende producten ter waarde van € 70,-  aan te schaffen. Daarnaast kunnen inwoners hulp van een energiecoach inschakelen bij het verduurzamen van hun woning. Voor huurders komt de gemeente Weststellingwerf binnenkort ook met een energiebesparingsactie.

 • Bezwaar maken gemeentelijke belastingen en/of WOZ-waarde

  (04-03-2021)
  bezwaar maken gemeentelijke belastingen

  In februari heb je de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. Het kan zijn dat je het niet eens bent met een gemeentelijke belasting die je moet betalen of met de WOZ-waarde van jouw woning, bedrijfspand of perceel. Je kunt dan bezwaar maken.

 • Houtsnippers en stamhout af te halen bij de gemeentewerf

  (03-03-2021)
  Stamhout

  Het team Groen in bedrijf snoeit en kapt bomen in onze gemeente. Tijdens deze werkzaamheden blijft er vaak “stamhout” over. Dit hout is na kloven en drogen geschikt voor de open haard. Kleiner hout dat niet gebruik kan worden voor de open haard wordt versnipperd. Deze houtsnippers kunnen in de tuin worden gebruikt. Op het terrein van de gemeentewerf ligt een voorraad met stamhout en houtsnippers dat te koop is.

 • Gemeente Weststellingwerf verleent vergunning voor torenspits kerk Vinkega

  (03-03-2021)
  Griffioen

  Gemeente Weststellingwerf heeft een omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een gebruikte torenspits op de kerktoren in Vinkega. Stichting Behoud Finkegea diende hiervoor eind 2019 een aanvraag voor een omgevingsvergunning in. Het dorp is al lange tijd bezig met de torenspits en de vergunning. Ze hebben hiervoor verschillende mogelijkheden onderzocht en besproken. De gemeente verleent de vergunning omdat het college de kerk wil behouden. Ook vindt de gemeente hergebruik en de inzet van het dorp belangrijk. De kerk in Vinkega is de eerste kerk in Nederland waar een gebruikte torenspits op geplaatst wordt.

 • Waar en wanneer tellen we de stemmen van de Tweede Kamerverkiezing?

  (02-03-2021)
  Verkiezingen

  Door de coronacrisis zijn er meerdere manieren om te stemmen. Daardoor zijn er ook extra momenten voor het tellen van de stemmen. Het tellen van de stembiljetten  bij de reguliere stembureaus op 17 maart blijft hetzelfde als altijd. Dit gebeurt op de reguliere stembureaus vanaf 21.00 uur.
  Nieuw is het tellen van de briefstemmen, de stemmen van het vervroegd stemmen en de stemmen bij de bijzondere stembureaus.

 • Gemeente Weststellingwerf, SOW en WOW steunen lokale ondernemers

  (02-03-2021)
  Uitreiking horecavoucher SOW

  Veel ondernemers, waaronder winkeliers, ondernemers met een contactberoep en horecaondernemers worden hard geraakt door de coronacrisis. Gemeente Weststellingwerf, Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf (SOW) en Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega (WOW) hebben besproken hoe zij lokale ondernemers kunnen ondersteunen. Met als resultaat verlaging van de reclamebelasting, een voucher van € 1.000,- voor horecaondernemers om samen activiteiten te organiseren en verlaging van de WOW-contributie.

 • Bouwkavel te koop aan de Haulerdwarsweg in Wolvega

  (01-03-2021)
  Kavel Haulerdwarsweg Wolvega

  Aan de Haulerdwarsweg in Wolvega ligt een bouwkavel. Op deze kavel mag een nieuwe woning gebouwd worden. Bouw jij straks je droomhuis in Wolvega?

 • Brief aan ondernemers

  (01-03-2021)
  Burgemeester André van de Nadort

  De burgemeesters in Friesland hebben via de media een brief gestuurd aan alle Friese ondernemers. Ook burgemeester André van de Nadort heeft de brief ondertekend.

 • Online bijeenkomst toekomstplannen Driewegsluis

  (23-02-2021)
  Driewegsluis

  Update 2 maart 2021: aanmelden voor bijeenkomst is niet meer mogelijk.

  Gemeente Weststellingwerf wil de Driewegsluis aantrekkelijker maken voor toeristen en recreanten. Om dit te bereiken heeft de locatie meer en betere voorzieningen nodig. Vorig jaar heeft adviesbureau Eelerwoude op verzoek van de gemeente een variantenonderzoek gedaan. Hier zijn verschillende mogelijkheden uitgekomen waarmee de Driewegsluis aantrekkelijk gemaakt kan worden om naartoe te gaan en te recreëren. Gemeente Weststellingwerf nodigt ondernemers en inwoners uit het gebied uit voor een online bijeenkomst om mee te denken over de toekomstplannen voor de Driewegsluis.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2021

  (18-02-2021)
  Aanslag gemeentelijke belastingen

  Op 26 februari 2021 ontvang je de aanslag gemeentelijke belastingen. Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de onroerendezaakbelasting en afvalstoffenheffing.

 • Mooie verhalen over samenwerking in coronatijd in SBS6 programma ‘Helden van nu’

  (15-02-2021)
  Helden van nu

  Trots op de medewerkers van de gemeente èn de inwoners van Weststellingwerf. Dat komt naar voren in het SBS6 programma ‘Helden van nu’.  Dit programma laat zien dat de gemeente in deze coronaperiode in verbinding blijft met hun  inwoners en organisaties. Door samen te werken wordt veel bereikt.  De uitzending van Helden van nu, met twee mooie verhalen, is te zien op zondag 21 februari om 16.30 uur.

 • Moet u iets terugbetalen aan de gemeente en houden we hiervoor een bedrag in op uw uitkering?

  (11-02-2021)
  sfeerafbeelding: Griffioen

  Moet u iets terugbetalen aan de gemeente en houden we hiervoor een bedrag in op uw uitkering? Dan geldt voor u vanaf 1 januari 2021 een hogere beslagvrije voet.

  Vanaf 1 januari 2021 mag de gemeente maximaal 5% van uw inkomen inhouden voor aflossing van schulden. Dit komt door de nieuwe Wet Vereenvoudiging beslag vrije voet, die is ingegaan. De gemeente hoeft geen rekening meer te houden met zorgkosten en hogere woonlasten. U moet dus altijd 5% aflossen van uw inkomen.

 • Eerste fase Lindewijk in Wolvega bijna uitverkocht 

  (09-02-2021)
  Lindewijk foto

  Weststellingwerf wil nog eens 200 woningen bouwen 

  De gemeente Weststellingwerf wil de komende jaren nog eens circa tweehonderd woningen bouwen in de Lindewijk in Wolvega. De eerste fase van deze populaire en ruime nieuwbouwwijk is voor 95% verkocht of in optie en de vraag naar kavels en woningen blijft groot, zo constateren burgemeester en wethouders. Vanaf deze week ligt daarom het voorontwerp Lindewijk Deelgebied 2 ter inzage.  

 • College van B&W stemt in met voorlopig ontwerp herinrichting Steenwijkerweg e.o. De Blesse

  (05-02-2021)
  Tekening voorlopig ontwerp herinrichting De Blesse

  Het overgrote deel van de inwoners van De Blesse is positief over de plannen voor de herinrichting van de Steenwijkerweg, Spoorlaan en Markeweg in de Blesse. Ook past de herinrichting binnen de raming (geschatte kosten) van 3,5 miljoen. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf stemt daarom in met het voorlopig ontwerp van de herinrichting. Het college vraagt de gemeenteraad nu om het geld voor de uitvoering beschikbaar te stellen.

 • Gemeente Weststellingwerf doet mee aan onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

  (22-01-2021)
  Griffioen

  Gemeente Weststellingwerf wil graag weten hoe ondernemers hun dienstverlening ervaren. Daarom doet de gemeente mee aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB Nederland naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Met de inzichten wil de gemeente het ondernemersklimaat verbeteren. 

 • WOZ-taxateurs meten komende maanden woningen op

  (20-01-2021)
  WOZ-taxateurs

  De komende maanden gaan WOZ taxateurs van de gemeente Weststellingwerf woningen opmeten waarvan de vierkante meters niet bekend zijn. Deze taxateurs bepalen de WOZ-waarde van huizen en gebouwen. Je ontvangt geen bericht wanneer ze langs komen.

 • Controle factuur eigen bijdrage voor WMO

  (08-10-2020)
  controle factuur eigen bijdrage

  Maak je gebruik van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan ontvang je binnenkort van het CAK een brief met daarin de rekening van jouw eigen bijdrage. De eigen bijdrage is € 19 per maand. Dit jaar betaal je vanwege de coronacrisis geen eigen bijdrage voor de maanden april en mei.

 • Hoe ervaar jij het contact met de gemeente? Vul de enquête in!

  (01-09-2020)
  Enquete contact met de gemeente

  Goed contact met onze inwoners vinden wij belangrijk. Daarom onderzoeken we hoe onze inwoners het contact met de gemeente ervaren.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  De Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

Archief