HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding

Op deze pagina vind je een overzicht van het nieuws van de gemeente Weststellingwerf. Weststellingwerf verspreidt ook iedere twee weken een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat een bundeling van berichten die op de website zijn verschenen. Hier kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

 • Testlocatie testenvoortoegang.nl in Wolvega

  (14-06-2021)

  De gemeente Weststellingwerf heeft een omgevingsvergunning afgegeven voor een testlocatie van testenvoortoegang.nl op het parkeerterrein van Hotel Van der Valk in Wolvega.  Als gemeente leveren we graag een bijdrage aan de landelijke testcapaciteit. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze inwoners zich in hun nabije omgeving kunnen laten testen om toegang te kunnen krijgen tot activiteiten en evenementen.

 • Fietsbrug Driewegsluis wordt verbreed

  (09-06-2021)
  Fietsbrug Driewegsluis

  De fietsbrug bij de Driewegsluis wordt verbreed. Hierdoor kunnen mensen met een duo-fiets straks ook gebruikmaken van de brug.

 • Vaccinatiebus op 16 juni in Wolvega om 65-plussers te vaccineren   

  (08-06-2021)
  Vaccinatiebus GGD

  GGD Fryslân rijdt met een vaccinatiebus door Friesland, om zo nog meer mensen dicht bij huis een prik te kunnen geven. Op woensdag 16 juni staat de bus bij zwembad De Steense in Wolvega.

 • Positief advies ICOMOS over Koloniën van Weldadigheid als Werelderfgoed

  (04-06-2021)
  Markering van Kolonien van Weldadigheid in Weststellingwerf
  UNESCO publiceerde op 4 juni een positief advies om de Koloniën van Weldadigheid te erkennen als UNESCO Werelderfgoed. Dit advies is afkomstig van ICOMOS, een adviesorgaan van het Werelderfgoedcomité van UNESCO. Het comité zelf besluit eind juli definitief over het opnemen van de Koloniën van Weldadigheid op de werelderfgoedlijst. Met het positieve advies lijkt er niets meer in de weg te staan voor de felbegeerde Werelderfgoed-status.
 • College van B&W stemt in met centrumplan Wolvega

  (03-06-2021)
  Centrumvisie Wolvega

  Sinds de zomer van 2020 werken ondernemers en inwoners samen met de gemeente aan een plan om het centrum van Wolvega compacter, aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken. Hiervoor hebben zij een centrumvisie opgesteld waarin staat hoe het centrum eruit moet komen te zien. Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast over de plannen. Daarom vraagt het college aan de gemeenteraad om in te stemmen met de centrumvisie.

 • College van B&W doet mee met vrijwilligersactie NLdoet

  (31-05-2021)
  Burgemeester André van de Nadort is aan het klussen bij het archiefgebouw in Oldetrijne

  Afgelopen weekend was het weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Overal in het land werden vrijwilligersactiviteiten georganiseerd. Ook in de gemeente Weststellingwerf werden er leuke klussen aangeboden.

 • 200 nieuwe woningen in Lindewijk

  (31-05-2021)
  Lindewijk

  Nieuw bestemmingsplan maakt woningbouw mogelijk

  Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan van Lindewijk deelgebied 2. Dit ontwerpbestemmingsplan biedt tot 2030 ruimte voor de bouw van 200 nieuwe woningen in de Lindewijk. Het college wil hiermee tegemoet komen aan de landelijke groeiende vraag naar extra woningen.

 • Maatregelenpakket moet financieel tekort terugdringen

  (28-05-2021)
  gemeentehuis

  Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders de voorjaarsnota 2021/kadernota 2022-2025 aangeboden aan de gemeenteraad. Net als andere gemeenten heeft Weststellingwerf een fors tekort op het Sociaal domein. Daarom zijn ombuigingsmaatregelen noodzakelijk. Het college komt daarom voor de zomer van 2022 met een maatregelenpakket. Daarnaast blijft zij aandringen op meer geld uit Den Haag.

 • Heb jij de aanslag gemeentelijke belastingen al betaald?

  (26-05-2021)
  Sfeerafbeelding

  In februari heb je de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. Betaal je de aanslag zelf? Dan moet je deze betalen voor 31 mei 2021.

 • Popwerf gaat live!

  (25-05-2021)
  vlag weststellingwerf

  Hèt muziekfestival van en voor leerlingen op basisscholen en middelbare scholen in Weststellingwerf

  Op 3 juni is het eindelijk zover. Dan vindt het Popwerf festival plaats via een livestream. Van 13.30 tot 14.30 uur kunnen alle scholen live meekijken naar tien optredens. Vanuit een studio in Leeuwarden toont presentator Raynaud Ritsma alle  muziekvideo’s. Daarna kiest de jury de top-3 basisschoolacts en de beste act uit het voortgezet onderwijs. De jury bestaat uit wethouder Roelof Theun Hoen,  leerkracht Bonny Appelman en muzikant Joost Koppert van de band Roots Rising.

 • Lemsterweg in Langelille wordt vernieuwd

  (25-05-2021)
  Sfeerafbeelding

  Er zitten veel scheuren in de Lemsterweg in Langelille. Hierdoor is de weg niet meer veilig. Gemeente Weststellingwerf gaat de weg daarom deels aanpassen en vernieuwen. Ook wordt de weg smaller en komt de weg dichterbij de vaart te liggen. Daarnaast wordt de maximale snelheid verlaagd van 80 km per uur naar 60 km per uur om de weg veiliger te maken.

 • Geluidsontheffing voor seismisch onderzoek van Vermillion

  (19-05-2021)

  Het college van B&W verleent een geluidsontheffing (toestemming voor te hard geluid) aan Vermilion voor het uitvoeren van seismisch onderzoek in Slijkenburg, Scherpenzeel, Munnekeburen en Langelille. Het onderzoek geeft Vermilion een (3D-)beeld van de ondergrond. Dit beeld helpt geologen om lagen te onderscheiden waar mogelijk aardgas of aardwarmte aanwezig is. Het beeld laat niet zien of er ook echt aardgas of aardwarmte aanwezig is. Daarvoor is een proefboring nodig.

 • De Dorpskamer opent haar deuren in Wolvega en Noordwolde

  (18-05-2021)
  Wethouder Hanneke Zonderland opent De Dorpskamer

  Vanaf 19 mei zijn inwoners van de gemeente Weststellingwerf van harte welkom op de nieuwe ontmoetingsplek in Noordwolde en Wolvega. Iedereen kan bij De Dorpskamer binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje, een luisterend oor of met vragen die ze misschien hebben. Het is ook een plek voor nieuwe ontmoetingen en waar men mee kan doen aan activiteiten. Wethouder Hanneke Zonderland opent zaterdag 22 mei officieel beide Dorpskamers op de locatie in Wolvega.

 • Controle factuur eigen bijdrage voor WMO

  (08-10-2020)
  controle factuur eigen bijdrage

  Maak je gebruik van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan ontvang je binnenkort van het CAK een brief met daarin de rekening van jouw eigen bijdrage. De eigen bijdrage is € 19 per maand. Dit jaar betaal je vanwege de coronacrisis geen eigen bijdrage voor de maanden april en mei.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  De Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

Archief