HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

sfeerafbeelding
 • Dorp maakt plan voor Spokeplas

  (03-07-2020)

  De gemeente Weststellingwerf verstrekt een subsidie van €15.000 aan het Plaatselijk Belang De Eendracht uit Noordwolde voor het plaatsen van speeltoestellen bij de Spokeplas. Het Plaatselijk Belang heeft gezamenlijk met inwoners en ondernemers een plan opgesteld om de omgeving van de Spokedam aantrekkelijker te maken voor bezoekers en inwoners.

 • Beschut werk voor meer organisaties toegankelijk in Weststellingwerf

  (03-07-2020)

  Het afgelopen jaar heeft de gemeente Weststellingwerf samen met verschillende organisaties het beschut werk in een nieuwe jas gestoken. In een zogeheten ''Open House'' methode is er voor organisaties de mogelijkheid deel te nemen aan ons inkoop re-integratie contract. Daardoor hebben inwoners meer keus en dus kans op een passende werkplek.

 • Vanaf 7 juli werkzaamheden op enkele wegen in gemeente

  (03-07-2020)
  wegwerkzaamheden

  Vanaf dinsdag 7 juli gaat NWM (Nederlands Wegenmarkeerbedrijf) op de volgende wegen nieuwe wegmarkeringen aanbrengen:

 • Medipoint vanaf 1 juli leverancier Wmo-hulpmiddelen

  (02-07-2020)
  icoon WMO
  Vanaf 1 juli werkt de gemeente samen met Medipoint voor het leveren van Wmo-hulpmiddelen. Dit werd voorheen gedaan door HMC of Welzorg.
 • Gemeente Weststellingwerf verwijdert nesten eikenprocessierups

  (30-06-2020)
  Verwijderen nesten eikenprocessierups

  De eikenprocessierups is ook dit jaar weer in veel bomen in onze gemeente te vinden. Gespecialiseerd bedrijven verwijderen in opdracht van de gemeente zo snel mogelijk de aangetroffen nesten met een speciale stofzuiger.

 • Weststellingwerf doet oproep aan Tweede Kamer over financiële tekorten

  (30-06-2020)

  Op donderdag 2 juli vindt van 13.00 tot 15.30 uur een overleg plaats tussen de vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken en de minister van BZK. Tijdens dit overleg staan de gemeentefinanciën op de agenda. Bestuurders uit het hele land willen duidelijk maken dat bij veel gemeenten financiële problemen aan de orde zijn. Tekorten in het sociaal domein, de aangekondigde herverdeling van het gemeentefonds en de financiële gevolgen van de corona-crisis leiden tot tekorten.

 • Start inventarisatie reclamebelasting 2020

  (29-06-2020)
  Start inventarisatie reclamebelasting 2020

  Voor het hebben van een openbare aankondiging in Wolvega die vanaf de openbare weg zichtbaar is, betalen ondernemers sinds 1 januari 2016 reclamebelasting. De opbrengst daarvan gaat naar de Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf en wordt gebruikt voor evenementen en activiteiten in Wolvega. Vanaf woensdag 1 juli 2020 worden de openbare aankondigingen geïnventariseerd voor de aanslagen in 2020. Dit betekent dat er onder meer foto’s worden gemaakt vanaf de openbare weg. De inventarisatie vindt plaats in opdracht van de gemeente Weststellingwerf.

 • Aangepaste zwemtijden voor zwembad De Dobbe

  (25-06-2020)
  zwembad de dobbe zwemtijden

  Vanaf 1 juli zijn er aangepaste zwemtijden voor zwembad De Dobbe. Bezoekers kunnen in de ochtend baantjes komen zwemmen en er zijn dan 60 bezoekers welkom. In de middag en avond mogen bezoekers vrij zwemmen. Dan kunnen er 100 bezoekers komen zwemmen.

 • Videoserie #12 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Afke Kester-Tamminga

  (25-06-2020)
  videoserie Iedereen kent wel een gemeenteraadslid Afke Kester

  Videoserie #12

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Afke Kester is het twaalfde deel van deze serie.

 • Campagne Friese Voetafdruk gelanceerd

  (19-06-2020)
  Foppe de Haan tijdens lancering Friese Voetafdruk

  Onder het motto ‘Wij willen minder voetbalvelden’ hebben jeugdspelers van de Grouster Amateur Voetbal Club samen met Foppe de Haan op donderdag 18 juni de campagne Friese Voetafdruk gelanceerd. Een campagne van meerdere partijen waar de gemeente Weststellingwerf ook aan deelneemt. Met een humoristische insteek vragen zij aandacht voor een belangrijk onderwerp: de te grote ecologische voetafdruk. Iedereen heeft een stukje aarde nodig om van te leven. Beschikbaar is 1,6 hectare, we gebruiken echter bijna 5 hectare. Dat staat voor 8 voetbalvelden. De aarde wordt in een hoog tempo opgemaakt.

 • De Wegwijzer - een gids voor mensen met een laag inkomen

  (18-06-2020)
  Wegwijzer gids voor mensen met een laag inkomen

  Gemeente Weststellingwerf heeft een informatiegids Wegwijzer ontwikkeld. Deze gids is voor mensen met een laag inkomen. Je leest hierin welke hulp en ondersteuning er is, welke regelingen er zijn vanuit de gemeente, maar ook andere nuttige informatie. 

 • Videoserie #11 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Aukje Kroondijk

  (18-06-2020)
  Videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid Aukje Kroondijk

  Videoserie #11

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Aukje Kroondijk is het elfde deel van deze serie.

 • Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge

  (18-06-2020)
  nationale diabetes challenge

  Het Buurtsportwerk Weststellingwerf doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 2 juli wandel je elke week, ongeveer 15 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Je bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

 • Videoserie #10 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Hans Visser

  (11-06-2020)
  Videoserie Iedereen kent wel een gemeenteraadslid Hans Visser

  Videoserie #10

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Hans Visser is het tiende deel van deze serie.

 • Phishingmail over gemeentelijke belastingen

  (10-06-2020)
  phishing mail

  Een aantal inwoners van de gemeente Weststellingwerf ontvingen een e-mail van een "gerechtsdeurwaarder". Dit gaat om een phishing e-mail. 

 • Videoserie #9 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Marlene Postma

  (04-06-2020)
  videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid Marlene Postma

  Videoserie #9

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Marlene Postma is het negende deel van deze serie.

 • Videoserie #8 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Ton Mulder

  (28-05-2020)
  iedereen kent wel een gemeenteraadslid Ton Mulder

  Videoserie #8

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Ton Mulder is het achtste deel van deze serie.

 • Stop criminele weldoeners in de horeca

  (27-05-2020)
  Stop criminele weldoeners in de horeca

  Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar je loopt een groot risico als er vervolgens dit soort illegale activiteiten in jouw zaak plaatsvinden. Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

 • Videoserie #7 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Gaby Thijssen

  (21-05-2020)
  videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid Gaby Thijssen

  Videoserie #7

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Gaby Thijssen is het zevende deel van deze serie.

 • Videoserie #6 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Richard Bos

  (14-05-2020)
  Richard Bos VVD videoserie iedereen kent wel een gemeenteraadslid

  Videoserie #6

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Richard Bos is het zesde deel van deze serie.

 • Online zaken met de gemeente regelen

  (18-10-2019)
  Online verhuizing regelen

  Gemeente Weststellingwerf biedt online dienstverlening aan. 

Archief