HOME  |  Inwoners  |  Belastingen en WOZ-taxatieverslag

Belastingen en WOZ-taxatieverslag

sfeerafbeelding

Iedereen die in gemeente Weststellingwerf woont, een bedrijf heeft of eigenaar is van een pand, ontvangt jaarlijks (meestal eind februari) het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Je kunt de aanslag gemeentelijke belastingen online bekijken via Mijn Weststellingwerf met jouw persoonlijke DigiD.

Bekijk de aanslag gemeentelijke belastingen online via Mijn Weststellingwerf

Mijn Weststellingwerf is het persoonlijke en beveiligde loket van de inwoners van de gemeente Weststellingwerf. Via internet regel je steeds meer zaken met de gemeente eenvoudig, veilig en snel. Zo ook jouw aanslagen gemeentelijke belastingen. Al jouw gegevens worden beveiligd opgeslagen en alleen jij kan hierbij met je persoonlijke DigiD. Het voordeel van DigiD is, dat je persoonsgegevens automatisch worden ingevuld. Dat werkt efficiĆ«nt en scheelt tijd.

DigiD Login op Mijn Weststellingwerf

Phishingmails over gemeentelijke belastingen

Let op: er gaan phishingmails rond over niet-betaalde gemeentelijke belastingen. Ontvang je een e-mail dat jij de gemeentelijke belastingen niet hebt overgemaakt? Controleer altijd waar het bericht vandaan komt en bel het betreffende bedrijf als je het niet zeker weet. Lees hier meer over de phishingmail

Bezwaar maken?

Bezwaar maken kun je het beste zelf doen. Zelf bezwaar maken is gemakkelijk en bespaart geld.

WOZ-taxatiegegevens

Elk jaar stelt de gemeente de waarde van alle onroerende zaken binnen de gemeente vast. Voor de berekening van de onroerende zaakbelasting is de WOZ-waarde van het pand nodig.

Onroerende-zaakbelastingen (OZB)

Heb je een onroerende zaak, zoals een koopwoning of bedrijfspand? Jaarlijks betaal je hiervoor onroerendezaakbelasting (OZB) aan de gemeente.

Reclamebelasting

Voor het hebben van een openbare aankondiging in Wolvega die vanaf de openbare weg zichtbaar is, moet je reclamebelasting betalen.

Automatische incasso

Regel je betaling eenvoudig online via Mijn Weststellingwerf. Je kunt ook betalen via automatische incasso. Het bedrag wordt verdeeld in 10 termijnen, zodat je gespreid kunt betalen.

Afvalstoffenheffing

Je betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Je krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing.

Aangifteformulier toeristenbelasting

Je betaalt toeristenbelasting als je als particulier of ondernemer tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt.

Op zoek naar meer informatie?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon 14 0561.

Kwijtschelding

Ben je niet in staat om de gemeentelijke belastingen te betalen? Dan kun je vragen om kwijtschelding.

Rioolheffing

Je betaalt mee aan de aanleg en het onderhoud van het riool in de gemeente. Je krijgt een aanslag rioolheffing als je een woning of bedrijfspand hebt in de gemeente.

Forensenbelasting

Als je een tweede woning of stacaravan meer dan 90 dagen per jaar in de ene gemeente tot jouw beschikking hebt, terwijl je ingeschreven staat in een andere gemeente, betaal je forensenbelasting.